Wonen

HAUT

Amsterdam
HAUT in Amsterdam, wonen in een houten gebouw
HAUT's Hortus, openbare stadstuin
HAUT aan de Amstel en Park Somerlust, Amsterdam
HAUT, interieur van hout
HAUT's Hortus, openbare stadstuin
HAUT aan de Amstel en Park Somerlust, Amsterdam
HAUT, interieur van hout
HAUT aan de Spaklerweg, Amsterdam

Aan de Amsterdamse Amstel verrijst HAUT, met 21 verdiepingen tot nog toe de hoogste houten hybride woontoren ter wereld. De vernieuwende houten hoogbouwconstructie en de energie-opwekkende gevels maken HAUT tot een prototype voor innovatief en duurzaam bouwen. Op de begane grond ligt HAUT’s Hortus, een overdekte publieke stadstuin waar duurzame technologieën worden gepresenteerd en waar bewoners met groene vingers hun eigen groenten kweken.

HAUT staat voor haute couture: architectuur op maat gemaakt. Het ontwerp biedt de eerste kopers ongekende keuzevrijheid: in woninggrootte, aantal woonlagen en de positie van kamers, buitenruimtes en vides. Binnen een sterk en simpel gevelontwerp, met witgrijze vloerbanden en hoge ramen, zijn de balkons schijnbaar willekeurig in en uit geschoven. De houten plafonds van de balkons en de grote overstekken op de puntige hoek aan de Spaklerweg maken HAUT’s architectuur expressief en beeldbepalend.

www.hautamsterdam.nl

Locatie
Korte Ouderkerkerdijk, Amsterdam, (NL)

Start opdracht
2016

Oplevering
2019

Opdrachtgever
Lingotto en Nicole Maarsen

In samenwerking met
Arup

Programma
Toren van 73 meter hoog, met ca. 55 appartementen van verschillende afmetingen, publieke plint met Hortus (ca. 1.100 m² bvo), fietsenstalling en ondergrondse parkeergarage (ca. 2.800 m²). Totaal ca. 14.500 m² bvo.

Visualisaties
Zwartlicht