Jeroen van Schooten

Architect, directeur

Jeroen van Schooten, Team V Architectuur, Architect Amsterdam, MVSA

Jeroen van Schooten is architect-directeur en mede-oprichter van Team V Architectuur.

Tot juli 2013 was Jeroen founding partner bij MVSA Meyer en Van Schooten Architecten. Hij was verantwoordelijk voor vele projecten waaronder het Ministerie van Financiën te Den Haag, de Nieuwe Bibliotheek in Almere, de Kromhout Kazerne in Utrecht, het ING-House in Amsterdam en Rotterdam Centraal Station in Rotterdam.

Onder Jeroen’s creatieve leiding, die hij deelt met Do Janne Vermeulen, zijn inmiddels Landgoed Sparrendaal en het gerenoveerde a.s.r. hoofdkantoor opgeleverd. Momenteel werkt hij o.a. aan Het Gelders Huis in Arnhem, Station Bleizo Zoetermeer, Het Nieuwe Universiteitsgebouw en Zuidasdok, beide in Amsterdam.

Jeroen heeft in zijn loopbaan diverse nevenfuncties bekleed, waaronder van 2006 tot 2010 het voorzitterschap van de Bond voor Nederlandse Architecten (BNA) en van 2008 tot 2015 bestuurslid van het CPI, kenniscentrum van de TU Delft. Momenteel is Jeroen bestuurslid van de Dutch Green Building Council. Daarnaast jureerde hij bij diverse architectuurprijzen, zoals de Architect van het Jaar Prijs, de Living Daylight Award en de ARC Awards.